LSI – Semantik SEO, Bir makale ve ya sayfa içerisinde hedeflenen anahtar kelimenin eş anlamlılarının ve diğer varyantlarının da sayfa içerisinde hedeflenerek hem içeriği arttırmaya yönelik hem de kullanıcılara daha detaylı ve geniş bilgiler vermek amacıyla ortaya çıkartılmış bir SEO Tekniğidir.
Ortaya çıkma sebebi ise kendini sürekli olarak geliştirmeye çalışan Google arama motoru yapay zeka ve sesli aramaya adım atarak eş anlamlı yani benzer kelimeler ile kullanıcı deneyimi artırmaya yönelik yürüttüğü algoritma güncellemesi. Bunu sağlayabilmek adına kullanıcıların düşüncelerini davranışlarını ve kişisel özelliklerini tespit ederek, Google arama motorunda kullanıcıya doğru arama sonuçlarını karşısına sunmayı hedefliyor.
LSI Semantik SEO Önemi Nedir?
SEO Arama motoru optimizasyonu ile ilgileniyor veya web sitenizi Google arama motorlarında yukarı çıkartmak istiyorsanız Google ‘ın bu algoritmasından doğru faydalanmalı ve web sitenizde SEO uyumlu makale yazarken yazı içerisinde lsi Semantik SEO tekniği ile uyumlu hale getirerek, belirlemiş olduğunuz anahtar kelimenin birbirleriyle alakalı eş anlamlı kelimelerini tespit ederek içeriğin tuzunu dökmüş olacak ve rakiplerinize oranla Google arama motorunda Lsi Semantik SEO Önemi ile Google’da üst sıralarda yer alma fırsatını yakalamış olacaksınız.
LSI Semantik SEO Tekniği Nasıl Uygulanır?
Öncelikle SEO uyumlu makale yazmadan önce belirlemiş olduğunuz anahtar kelimenin benzer kelimeleri ve aranma hacimlerini internette nasıl bulacağınız ile ilgili bilgi sunayım.
- Google arama motorunda arama alanında anahtar kelimenizi yazmaya başladığınız anda çıkan kelimelerden yararlanabilirsiniz.
- Google arama motorunda aradığınızda kelime ile ilgili sonuçların listelendiği alt kısımdan faydalanabilir bu sayede Google’da en çok aranan anahtar kelimelere ulaşmış olursunuz. Anahtar kelimeniz ile ilgili çıkan sonuçları alt başlıklarda ve içeriklerde kullanabilirsiniz.
- Google Ads Keyword Planner Google bu ücretsiz anahtar kelime planlayıcı aracı sayesinde belirlemiş olduğunuz anahtar kelimenin aranma hacmi ve rekabet oranını tespit edebilir, SEO uyumlu makale yazarken odak kelimenizi seçebilirsiniz.
- Ubersuggest Google verilerine dayalı olarak sizlere ücretsiz olarak içerikleriniz için anahtar kelime araştırmanızda yardımcı ve kullanımı ise oldukça kolaydır.
- KWFinder Diğer SEO araçlarına göre farklı Google SERP, Kelime Zorluk Oranı, CPC ve PPC gibi özellikleri bulunmakta dilerseniz inceleyebilirsiniz.
- keywordtool.io Google dışında birden bing, amazon, eBay, App Store Youtube verilerinide türkçe olarak sunabilmektedir.
- SemRush Profesyonel SEO aracı olarak ücretli birçok özelliğini kullandığımız Detaylı SEO aracıdır.
- Keywords Everywhere Bahsettiğimiz diğer araçlara göre Firefox & Chrome tarayıcılarda eklenti olarak aktif kullandığımız araçlardan biridir.
- (TDK) Türk Dil Kurumu Resmi Türk Dil Kurumu TDK Web sitesinden yararlanarak anahtar kelimenizin eş anlamlarını bulabilir buna göre içeriklerinizi özgünleştirebilirsiniz.
Sizler için listelediğim birbiriyle alakalı benzer kelimeleri, aranma hacimlerini bulabileceğiniz araçlar, yazı boyutu yani yazı uzunluğunu ve kelime yoğunluğu (keyword density) belirleyebilmek için ise ücretsiz olan WordCounter aracını kullanarak SEO uyumlu makale haline getirebilirsiniz.
SEO uyumlu makale yazarken içeriğiniz en az 300 kelimeden oluşmalı ve ilk paragraf çok etkili olmalıdır.. Başlık etiketlerine dikkat etmeli (h1,…h6) alt başlıklar belirlenmeli. Sektörünüz ile alakalı anahtar kelimenizin rekabet durumu yani aranma hacimlerini tespit etmeli bu seçimi ise yukarıda belirttiğim Google’ın ücretsiz Ads Anahtar Kelime Planlayıcı ile öğrenerek yapabilirsiniz. Uzun kuyruklu (long tail keywords) ikili veya üçlü anahtar kelimeleri tespit ederek %2 oranında anahtar kelime yoğunluğunu belirlemeli yazı içeriğinde odak anahtar kelimelerinize italik, kalın altı çizili gibi varyantlar ekleyebilir ve iç linkleme yapabilirsiniz aşırıya kaçmayacak şekilde Lsi Semantik SEO Tekniği kurgulamalı kendi stratejinizi oluşturmalısınız. Birçok SEO Arama motoru uzmanı yaptığı araştırmalar ve tecrübelere dayanarak belirlediği kendi SEO stratejileri mevcuttur.
LSI Semantik SEO Dikkat edilmesi Gerekenler Nelerdir?
- Odak anahtar kelimeniz makale içerisinde genel olarak alakalı olması gerekmektedir.
- Kopya içeriklerden uzak durulmalı özgün içerikten şaşmamalısınız.
- Yazım imla kurallarına dikkat etmeli editör veya içerik sağlayıcıyı buna göre seçmelisiniz.
- Başlık etiketleri (h1,…h6) hiyerarşisine uygun olmalı ve odak anahtar kelimeyi mutlaka geçirmelisiniz.
- Anahtar kelime yoğunluğunu 350 kelimelik içerikte %2 oranından fazla değere sahip olmamalı eğer olursa google tarafından spam algoritmasına yakalanabilir, sıralamanızı ciddi anlamda düşürebilirsiniz.
Merhaba, semantik seo tekniği konusunda bir süredir araştırma yapıyorum. En sonunda istediğim içeriği buldum. Teşekkür ederim.